3PL underlättar jobbet

27 april 2021
jonas olsson

Du tycker att det är väldigt roligt att laga mat, arbeta i trädgården och att sy kläder. Men det är inget som du hade velat ha som arbete. Kanske för att du inte är tillräckligt intresserad eller för att du vet att det finns andra som gör det mycket bättre. Så är det även med 3PL. Det är ett koncept som avlastar företag så att de kan göra det som de vill och som de vet att de gör bäst. De kan fokusera på sitt arbete och det som ger mest avkastning på deras tid.

Det du kommer in med, när det gäller tredjepartslogistik, är en kunskap och erfarenhet inom området. Men även ett fokus som gör att du kan göra ditt jobb på allra bästa sätt, som ger alla i kedjan den största avkastningen på allas er tid. Så även om dina kunder får betala för dina tjänster så kommer de spara pengar på det. Istället för att använda sin kompetenta personal till något som de inte är proffs på, eller kanske ens tycker är roligt.  

En viktig partner

För att komma från A till Ö inom produktion så är det en mängd olika faktorer som ska fungera. Det går att koka ner det till vissa områden som är leverantörer och kunder. Förutom själva företaget då. Men var landar då tredjepartslogistiken i det schemat? Jo, det blir som tjänsteleverantör, trots att det som sker är att logistikpartnern tar iväg något från er. Och fraktar det till era kunder.

Men som logistikpartner inom tredjepartslogistik kan du erbjuda mycket mer än så till dina beställare. Du kan erbjuda lagring för det som beställaren inte har plats för. Och kanske behövs det även någon som håller koll på lagersaldon, skapar fraktsedlar och tulldokument. Det kan också bli så att du kommer tillbringa en del tid hos din kund.

Fler nyheter