Alla klär i skinnhandskar

26 juli 2021
Lily Hansen

Skinnhandskar är exklusiva, det är en modedetalj och de håller fingrarna varma. När du kör bil har du ett fint grepp om ratten med ett par snygga skinnhandskar, och du slipper hålla direkt i den kalla ratten. Den praktiska nyttan av handskarna är självklart en stor anledning till att vilja köpa dem.

En minst lika stor anledning är att man vill klä upp sig och vara snygg. Handskar är också en modedetalj, och man väljer ofta skinnhandskar som är snygga ihop med en portfölj, en handväska eller stövlarna man har på sig. Det ska gärna vara mjukt skinn, som känns extra lyxigt. 

Skinnhandskar av olika slag

Det finns också tjocka skinnhandskar som används för mer robusta arbetsuppgifter. Fodrade handskar är bra på vintern när du ska vistas ute och kanske också jobba där när det är kyligt. Tänk på att välja skinnhandskar med lite luft kvar i fingrarna, för värmens skull, så att handskarna inte sitter för trångt.

Mocka, nappa eller vilken sorts skinn du än väljer i dina handskar, så är det ett material som både skyddar och värmer. Med mysiga, fodrade skinnhandskar är du väl rustad för en kall vinterdag. Du hittar dem exempelvis i en anrik affär på Östermalm, där du kan få proffshjälp med att välja rätt. 

 

Matchande tillbehör

För en del är mode och färger det allra viktigaste. De har en walk-in-closet, ett helt rum som är inrett till garderob, och där finns mängder av skor i olika färger. Givetvis finns där också kläder i en hel mängd olika men matchande färger och material.

De riktigt modemedvetna har också olika sorters väskor och stövlar som passar till diverse kläder. De köper också flera par skinnhandskar och kan ha röda, mörkblå eller nougatbruna handskar till matchande plagg. Robusta mockahandskar passar ihop med den rustika stilen som tweedkavajer och lite tjockare jackor.

Fler nyheter