En bärgare i Stenungsund kommer till undsättning

31 juli 2021
jonas olsson

Om du en dag kör på E6:an mellan Ljungskile och Kungälv kan mycket hända. Kanske stannar du på Spekeröd rastplats. När du sedan ska köra därifrån vill inte bilen starta igen. Eller så kanske du har tappat bort dina bilnycklar, fått slut på drivmedel eller helt enkelt fått en punktering. Oavsett vilken av dessa händelser du har oturen att drabbas av kommer du få hjälp av en bärgare i Stenungsund. 

 

Att arbeta som bärgare

En bärgare är en person som har som yrke att bland annat köra en bärgningsbil för att hjälpa dig när du har otur med din bil. Bärgare får ofta sina uppdrag från larmcentralen. Det är samma larmcentral du ringer om du blir påkörd eller kör i diket. För att hjälpa dig på bästa sätt har bärgarna tillgång till jourhavande däckverkstäder. Själva kan de också hjälpa dig att låsa upp din bil. 

Framförallt har de till uppdrag att transportera havererade fordon. Om fordonet som havererat är en vanlig personbil kör bärgarna en så kallad city- eller garagebärgare. Det är ett mindre fordon som kan ta sig in på trängre ställen. Om det däremot är en lastbil eller något annat större fordon som havererat, kommer bärgaren till din undsättning med en så kallad tungbärgare. Det är ett fordon som är utrustat med starkare vinschar än city- eller garagebärgaren. 

 

 

Alltid redo

En person som arbetar som bärgare transporterar inte bara trasiga fordon till motor- eller lackverkstaden, utan måste även vara redo att hjälpa till med räddningsarbete om de kommer först till en olycksplats. Samtidigt kan de utföra mindre reparationer och ge starthjälp till bilar som vägrar starta. 

Bärgare har jour i hemmet, eller på kontoret dygnet runt, när de inte arbetar dagtid. Bärgare är alltid redo. Så nästa gång du behöver en bägare, vet du att du är i goda händer.

Fler nyheter