En låda med kött kommer lastat

04 mars 2020
Lily Hansen
En låda med kött kommer lastat

Att leverans direkt till dörren av olika slag är något som blir allt vanligare är det ingen som gått miste om. Man kan få i princip vad som helst hemskickat till dörren. Allt som oftast är det kanske färdigmat man beställer hem. Men något som på senare tid blivit populärt är att beställa hem matkassar till dörren. Matkassar i all ära men nu har köttlådor kommit. En köttlåda är en låda med kött av olika slag. Köttet är allt som oftast närodlat,  av hög kvalitet och är perfekt till den som älskar att alltid ha gott kött nära till hands.

 

De olika köttlådorna

Köttlådan kommer i många olika varianter. Vanligast är kanske att man köper olika delar från samma djur. Exempelvis en lammlåda, där olika delar från lammet ingår; såsom färs, bog, rygg och entrecote. Vill man ha ännu större variation kan man alltid mixa eller köpa lådor formade efter ett specifikt behov. Som pannfärdiglådan, där allt i lådan är anpassat för att läggas direkt i stekpannan. Köttlådan går lika utmärkt att köpa till sommaren, när grillen ständigt är varm som till vintern då vardagen verkligen kan behöva lite guldkant med en bit gott kött.

 

 

Köpa från charkbutik eller gårdsbutik?

För att beställa en köttlåda så kan man antingen vända sig till en kött- och charkbutik eller en gårdsbutik. Köper man ifrån en kött-och charkbutik så går ofta beställningen smidigt och leveransen är snabb, då köttet oftast redan finns på lager, nedfryst. Om man däremot köper från en gårdsbutik så kan man räkna med att få vänta ett tag. Vissa gårdar väntar nämligen tills tillräckligt många har beställt. Först då slaktar man djuret och fördelar de olika styckdelarna i lådor. En köttlåda kan väga allt från 10 till 30 kilo och är ofta fördelaktig att köpa; både för miljön men också för plånboken.

Fler nyheter