En lampa kan göra stor skillnad i ditt hem

14 december 2020
Cecilia Olsson

Lampor är något som gör hemmet extra hemtrevligt och framförallt funktionellt. Bra belysning i varje rum är grundläggande för att man smidigt ska kunna utföra sina sysslor, som till exempel att städa. Det gör också att hemmet blir trevligare att vistas i och det ger förutsättningar att alltid kunna skapa rätt stämning utefter tillfälle. Knepet är att använda sig av flera olika lampor i varje rum och placera dem på lite olika nivåer, det skapar liv samtidigt som man belyser i princip alla ytor i rummet. 

Olika lamptyper skapar ett levande hem

Använd dig av allt från taklampor till bords-, golv- och vägglampor för att skapa en dynamisk miljö. Vill man göra det enkelt för sig så kan man använda lampor från en och samma serie, vilket säkerställer att de passar ihop. Känner man däremot för att lägga lite tid på inredningen så kan det vara lika vackert (om inte vackrare) att använda sig av olika modeller som passar tillsammans genom antingen färg, form, material eller stil. 

Man kan nästan inte få för många lampor i ett hem

Man ska inte vara rädd att ta in många lampor i ett rum. Väljer man de som är vackra att titta på både då de är tända och när de är släckta så blir de lätt en del av inredningen och kan vara ett konstverk i sig. Placera ut lamporna där de behövs och var inte rädd att experimentera med deras placering.

Till exempel så är lampor i hyllor ett snyggt och enkelt sätt att få in ljus på flera ställen och lampor avsedda för att hänga i fönster kan vara fina att hänga på olika höjd i ett hörn ovanför ett bord eller en fåtölj. Är du på jakt efter snygga och väldesignade lampor kan du kika in på lampemesteren.se. Där finns ett brett sortiment av designlampor för olika stilar och smaker. 

Fler nyheter