En låssmed släpper in dig

17 september 2021
william eriksson

Det är mycket frustrerande att bli utelåst från sitt hem. När du bär på tvättkorgen och låset slår igen bakom dig, och nycklarna är kvar inomhus, då är det kris. Lika illa är det om du har varit ute på en riktig shoppingrunda i många affärer och du upptäcker att nycklarna inte längre ligger kvar i fickan, och då kanske du får tillkalla en låssmed för att bli insläppt.

 Det är lätt hänt att man tar upp en näsduk eller sina handskar och att nycklarna följer med ut. Ibland lägger man nycklarna ifrån sig på ett säkert ställe, som på en toalett, och sedan har man glömt bort det och går därifrån. Har man tur är folk ärliga och nycklarna ligger kvar.

 

Låssmeden kan byta ditt lås

Kanske har du lämnat flera nycklar till dina bästa vänner, för säkerhets skull, men nu har du tappat bort så många nycklar att denna var din sista. Det är inte bra, men det finns hjälp att få, för låssmeden byter ut ditt lås mot ett som är helt nytt, och du kan få en uppsättning nycklar igen. Du kan beställa så många nycklar du vill ha från din låssmed. Länktips: https://www.lasman.se/ 

Det är också en försäkringsfråga att det inte ligger nycklar alltför lätt åtkomliga i närheten. När man lämnar sin bostad ska den vara låst, annars är det fritt fram för vilka tjuvar som helst. Har du upplevt den otäcka känslan av att vara utelåst, blir du säkert vaksam på nycklarna framöver.

Förebyggande åtgärder

Du kan ha din dörrnyckel i ett fack i väskan eller en ficka som går att stänga med blixtlås. Ha i så fall bara nycklar där, så att de inte åker med när du ska ta upp något annat. Välj också en seriös låssmed, så får du pålitlig hjälp om olyckan är framme.

Fler nyheter