Forrest Gump och batterier till hörapparater

23 september 2020
Mikael Barani

Winston Groom, författare till ”Forrest Gump”, dog nyligen. Kanske är det få av oss som faktiskt har läst boken, men däremot så är det garanterat många som har sett filmen om denne man som möter livets med- och motgångar med samma zenbuddistiska attityd.  Vi som var unga på 90-talet minns hur stor den oscarsbelönade filmen var när den kom. Det var en sådan där rulle som alla verkligen såg, eller i varje fall kände till. Kanske inspirerade den oss också att ta livet med en viss lättsamhet.

Smidigt att få tag i tillbehör och hjälp

För man vet aldrig riktigt vad som väntar en när man tar en pralin ur livets stora chokladask. Ibland känns det som om att det kan gå lite hur som helst och då gäller det helt enkelt att hålla i hatten. Kanske råkar man ut för en olycka som innebär att man inte längre kan leva livet som förut. Det kan vara stort som smått. Genom att acceptera det som har hänt blir saker och ting lite lättare, istället för att kämpa emot faktum.

Som tur är går tekniken också framåt. Att till exempel råka ut för en skada idag är inte samma sak som för säg 20-30 år sedan. Dessutom blir det hela tiden lättare och lättare att få tillbehör, så som batterier hörapparat levererade hem idag. Speciellt med tanke på hur den pågående pandemin har påverkat vårt samhälle.
En positiv sak är ju att leveranskulturen fick sig en rejäl skjuts framåt, vilket såklart gör det enklare för dem som har svårt att röra sig att ändå lätt kunna få tag i varor genom bud.

Kanske kommer vi i framtiden att återgå till hembesök från läkaren och andra saker som var en del av vardagen för bara några generationer sedan. Endast framtiden vet vad som väntar oss.

Fler nyheter