Fullservicevarv i Stockholm lösningen för många båtägare

11 mars 2022
jonas olsson

editorial

Många drömmer om att bli båtägare, och för några lyckliga själar i Stockholm har det också blivit verklighet. De har fått stå där på bryggan, slå champagneflaskan i aktern och döpt båten till något flicknamn. Ja, det är tydligen tradition att man ska göra det. Men det är ju inget måste. Hursomhelst, tråden är redan på väg att tappas. Och vi är bara i inledningen av texten, så låt oss återgå till ämnet. Det skulle egentligen handla om fullservicevarv och ingenting annat.

Fullservicevarv i Stockholm, närmare bestämt. Men vad är fullservicevarv och vad har det med båtar att göra? Du förstår, båten har inte trollat fram sig själv där i hamnen. Någon har byggt den. Och det är faktiskt ganska troligt att båten har förvarats just i anslutning till ett fullservicevarv under byggprocessen. Det är nämligen vad det är. En plats där man i lugn och ro kan bygga sin båt. Det kan ju vara ganska besvärligt att göra det hemma i trädgården.

 

Fullservicevarv Stockholm

 

Normalt att båtar gör sönder

Det som är så bra med fullservicevarv är att du alltid har möjlighet att förvara din båt. Det kan nog förutsättas att du inte kommer att bo på din båt 365 dagar om året. Men om du nu hade tänkt det kan du ju sluta läsa. Alla andra får fortsätta. Troligtvis tillhör du den senare kategorin.

Så, tillbaka till ämnet. Fullservicevarv, alltså. En plats för förvaring och bygge av båtar. Men det är inte allt det är. Rimligtvis har du också tillgång till de verkstäder som kan behövas om din båt skulle ha gått sönder. Båtar har en tendens att göra så ibland. Det är inget konstigt med det. Sådant händer, men det är bra att vara förberedd på det också. Och det är du definitivt om du har lokaliserat ditt lokala fullservicevarv i Stockholm vid det här laget.

Fler nyheter