Gör synundersökning och hitta rätt bågar hos optiker i Södertälje

09 juni 2021
Cecilia Olsson

Att bära glasögon kan vara något som förhöjer den stil man har, men det kan också vara något som känns väldigt ovant att bära till en början och det kan framförallt vara svårt att hitta en modell som man trivs med. Som tur är så finns det mängder av olika glasögonmodeller så man kan garanterat hitta ett par som både ser bra ut och sitter skönt, ibland krävs bara tålamod och kanske lite hjälp från experter i en butik. Först och främst bör man dock göra en synundersökning för att få rätt glas i bågarna. 

Symtom kan avslöja om det är dags att kolla synen

Ett väldigt vanligt förekommande tecken på att det är dags att göra en synundersökning är att man får huvudvärk. Det kan vara ett symtom på de allra flesta synfel, men framförallt om man drabbats av översynthet (hyperopi). Det är ett synfel som innebär att man ser bra på långt avstånd men har svårt att se på nära håll. Ofta kommer huvudvärken när man har läst eller suttit en längre tid framför datorn. 

Det finns mängder av andra symtom som kan uppstå om man har något synfel, det kan handla om allt från att man kisar då man tittar på tv till att man blir känslig för mötande trafik när man kör i mörkret. Om man misstänker att det är något fel på synen så bör man boka tid för synundersökning hos en optiker. 

Optiker med högkvalitativt utbud

Direkt Optik är en optiker i Södertälje som erbjuder synundersökningar och som dessutom har ett brett sortiment av glasögonbågar. Hos Direkt Optik Södertälje har de cirka 750 bågar varav många är från välkända märken samt även Direkt Optiks egendesignade bågar. Deras optiker ser till att man får rätt glas och den kvalitet samt de egenskaper som man önskar. Det är inte bara bågarna som håller bra kvalitet, självklart är dessutom glasen högkvalitativa och kommer från erkända glasleverantörer.

Fler nyheter