Hitta din IQ-utmaning i Rubiks kub eller en spännande variant av det utmanande 3D pusslet

24 maj 2021
Cecilia Olsson

Rubiks kub är en av världens mest kända ”leksaker” och den har sålts i mer än 400 miljoner exemplar. Det är ett slags mekaniskt 3D pussel som kan utmana både vuxna och barn. Målet är att kubens sex sidor ska vara enfärgade (den klassiska kuben kommer i färgerna vit, gul, orange, röd, blå och grön). Det låter kanske busenkelt men det kan ta väldigt lång tid innan man lyckas och vissa ger upp innan de löst tärningen. Som tur är finns det många lösningar (både beskrivna i text och i videos) som man enkelt kan hitta genom en sökning på internet. 

Det finns mängder av efterföljare till den klassiska kuben

Eftersom Rubiks kub blivit så omåttligt populär sedan den globala lanseringen 1980 så har det även dykt upp en väldig massa olika varianter på 3D pusslet. Till exempel finns det de som har andra former såsom pyramider och sfärer, men även större och mindre varianter på originalet (som är 3×3).

Är man en nybörjare så kan det till exempel vara lagomt att börja med en 2×2 kub för att få en mjukstart. Man ska dock inte tro att det blir någon superlätt utmaning bara för att kuben endast har fyra bitar per sida, den kan fortfarande kräva stort fokus och engagemang. 

Ett brett utbud av utmaningar för hjärnan

https://mastercubestore.se/51-2×2 finner man olika 2×2 kuber samt större Rubiks kuber (ända upp till 19×19) och ett brett utbud av andra 3D pussel till bra priser. Vill man prova lite olika utmaningar så erbjuder MasterCubeStore även olika paket som garanterat kan hålla en sysselsatt under en längre tid. Det gör att man kan börja med en 2×2 kub för att sedan direkt kunna gå över till en klassisk kub eller någon annan variant. Oavsett vilket 3D pussel som önskas så kan man säkert hitta det hos MasterCubeStore. 

Fler nyheter