Hitta kraften i ditt liv igen

20 mars 2020
Mikael Barani
Hitta kraften i ditt liv igen

Vi har som bekant bara en kropp. Det gäller att ta hand om den eftersom den ska hålla igång under resten av våra liv. 
Vi glömmer lätt bort detta faktum när vi stressar igenom vår vardag. Allt ska göras fort och klämmas in så att man hinner med allt som bara måste göras. Det finns sällan tid till reflektion.
Kanske vill vi inte heller ge oss själva tid till att fundera över våra liv. För det är lätt hänt att vi börjar stapla jobbiga saker på varandra och stannar man till så slår de tillbaka på samma gång. Även om det i de allra flestas liv kommer ett tillfälle då allting kommer ikapp en.
Frågan är då om det inte är bättra att kratta manegen så att man själv kan styra lite över det där tillfället.

Se därför till att du alltid har tillfällen i din vardag då du stämmer av med hur du själv mår. Det behöver egentligen inte vara mer än kanske tio minuter per dag. Det är nästan alltid bättre att göra något regelbundet men under kortare tid än det motsatta: Sällan men JÄTTEMYCKET.

Jämför gärna med hur det är att äta mat som knappt innehåller någon näring för att sedan svälta under en helg. Det brukar inte skapa någon hållbar inställning till den förändring som man försöker göra.

Fast ibland kan det å andra sidan vara vettigt att bara bryta av och göra en punktmarkerad insats. Det kan bli en kraftfull katalysator till nya vägar i livet.

Som att ta in på hotell i Ekerö under en långhelg och i sin ensamhet fundera över vad det egentligen är som man vill få ut av livet? Ett par dagar kan ha överraskande stor effekt på en, speciellt om man avstår från att följa sociala medier och bara låter kroppen och tankarna komma till tals.

Fler nyheter