Hur man lyckas med badrumsrenoveringen i Karlstad

20 juni 2022
william eriksson

editorial

En badrumsrenovering är ett omfattande byggprojekt som kräver noggrann planering redan från början, annars riskerar man att det inte blir bra. Då badrummet används dagligen utsätts det för en hel del slitage och det måste klara att stå emot fukt och vatten i minst femton år. Därför kräver en badrumsrenovering också särskilt utbildade hantverkare som är våtrumscertifierade. Ska man renovera badrummet gäller det därför att börja i god tid för att också hitta rätt hantverkare.

En badrumsrenovering kan i stort sätt kosta hur mycket som helst då badrumsinredning och material finns i alla möjliga prisklasser. Har man inte obegränsat med pengar är det säkrast att bestämma en budget redan från början och sedan löpande kontrollera utgifterna. Men med en budget blir det också lättare att bestämma inredning och material eftersom man vet i vilken prisklass man ska leta. Men man kan också köpa drömbadkaret om man i stället väljer ett lite enklare och billigare kakel.

 

badrumsrenovering

Rita en enkel skiss

När man planerar inför en badrumsrenovering i Karlstad brukar det underlätta om man mäter upp badrummet och sedan ritar en enkel skiss. Då förstår man vad som får plats i badrummet och kan lättare planera ytan så att man nyttjar den på bästa sätt. Men skissen underlättar också när man kommunicerar med hantverkarna och gör att man undviker många missförstånd. När man planerar ett nytt badrum är det alltid bra att också fundera över om det är något med det gamla badrummet som inte fungerar så att man inte gör om samma misstag.

Till en badrumsrenovering behövs det flera olika typer av hantverkare som plattsättare, VVS-installatör, elektriker, målare och snickare. För att slippa skriva avtal med flera olika företag kan man i stället använda sig av totalentreprenad. Det är ofta mer ekonomiskt men badrumsrenoveringen brukar också gå snabbare. Här är ett exempel på en byggfirman i Karlstad som är experter på badrumsrenovering: https://www.xn--kakelivrmland-hfb.se/kakel-varmland.

Fler nyheter