I en djungel av mascaror

Att välja rätt mascara kan vara en riktig utmaning bland alla olika märken och sorter därute. Ska man ha volym, längd, böjning eller ytterligare något attribut som ett märke tagit fram? Det viktiga att förstå är att det är olika från person till person vilken mascara som blir bäst. Våra fransar är så olika både i längd och volym och därmed reagerar de olika beroende på vilken mascara du använder. Personligen använder jag Too Faced, Better Than Sex mascara. Jag blev rekommenderad den då jag var på Sephora Beverly Hills i Los Angeles för några år sedan och den är fortfarande en av mina absoluta favoriter.

Det viktiga är alltså att välja en mascara som framhäver just det du vill framhäva. Vill du ha längd, separerade fransar eller behöver du en vattenfast som du kan ha till gymet? Det är också skillnad på hur bra mascaran sitter på just dina fransar utan att flaga och mattas av under dagen.

På varje mascara kan du läsa om vilka effekter just den ska ge, nästa steg kan vara att titta på hur borsten är utformad. Är den konformad så förlänger den, en böjd borste ger också böjda fransar, en rak borste ger ett naturligt intryck och de som är av gummi separerar fransarna på ett fint sätt, sen har du de riktigt tjocka borstarna som ger volym och en mer dramatisk look.

Mascaror kan också komma i olika färger, den vanligaste och mest använda är svart, men många tycker också om att använda sig av brun mascara då den ger ett lite mjukare intryck. Det finns också färger som blått vilket kan ge mycket effekt och ett komplement till din personliga stil. 

Det finns som sagt en uppsjö av mascaror men därför finns det också den rätta för dig därute. Den som verkligen får dig att stråla och känna dig precis så vacker som du är. 

Är ni intresserad att prova min favorit så hittar ni den på: https://www.sephora.se/makeup/