Jobbar du för dina drömmar?

19 juli 2020
Mikael Barani

Vems dröm lever du för? Din egen eller någon annans?
För du känner kanske till citatet ”Jobba du inte för din egen dröm så jobbar du för någon annans.”.

Det handlar helt enkelt om att veta vad man vill få ut av livet och sedan börja göra en plan för hur man ska nå dit.
Hur får man då reda på vad man vill få ut av livet?

Ja det är en stor fråga som kräver en hel del arbete för att nysta ut. Ofta handlar det om att våga prova på saker så att man förstår vad man inte vill få ut av livet. Det handlar om jobb, relationer och arbeten.
Tids nog så filtrerar man fram något som kan kallas för en vision.

Nu börjar arbetet med att planera för vilka steg man ska ta för att uppnå denna vision. Det är här, om inte tidigare, man kan behöva hjälp från folk som redan har vana av att uppnå mål och drömmar. Det blir liksom lättare då.
Som tur är finns det gott om resurser på nätet. Inspiratörer som GaryVee, Jocko Willink, Jordan Peterson och många fler. Börja lyssna där och se var du hamnar.

En insikt som många får tidigt är att resan mot sina mål inte är en ensamtur. Det handlar om att hitta människor och aktörer som man litar på för att ta sig ända fram. Även om man kanske inleder sin resa ensam, så kan man i slutändan åstadkomma väldigt lite utan att få hjälp utifrån. 

Om din dröm är att bygga en egen gitarr, ta då hjälp av exempelvis Danguitar. På så sätt vet du att du får bra tips och snabba leveranser. Svårare än så behöver det egentligen inte bara.

Frågan är nu bara vilka som är dina mål, drömmar och visioner. 
Det första steget är att fatta penna och papper och börja skissa.

Fler nyheter