Köp i andra hand och spara pengar i tuffa tider

07 juni 2022
Mikael Barani

editorial

Det har nog inte undgått någon att saker och ting börjar bli allt dyrare. Vi har haft en perfekt storm med hårda virusrestriktioner samt situationen i Ukraina som har blivit en global, ekonomisk, krutdurk där stubinen bara brinner upp allt snabbare.

Går du in i mataffären idag blir det uppenbart att det har hänt saker och ting när det kommer till priset på matkassen. Tyvärr ser det inte heller ut som att en vändpunkt är i sikte. För även om världssituationen skulle lösa sig precis denna sekund tar det tid för saker och ting att återgå till någon sorts normal struktur.

Många bäckar små

Det gäller därför att vara lite på hugget och se till att göra sig redo för än värre tider. Kanske låter det inte så uppmuntrande men det ser som sagt lite bistert ut inom den närmaste framtiden.

Att köpa på sig sådant som man kommer att värdesätta längre fram är till exempel en god idé. Det går även att spara pengar på att köpa i bulk och lagra för framtida behov.

second hand

Samma sak gäller kläder. Kanske behöver man inte köpa sprillans nya saker varje gång utan det går att få lönen att räcka längre genom att köpa i andrahand, som till exempel kläder på https://www.judits.se/. Många bäckar små leder som bekant till stora steg. Det gäller bara att ha disciplin och tålamod. 

Har det någonsin funnits ett starkt incitament för att se över sin vardagsekonomi är det som sagt nu. Att kolla var det läcker onödiga utgifter är det första som man bör göra.

Kanske kan man också hålla tillbaka på vissa inköp som inte är helt nödvändiga. Visst ska man unna sig saker och ting men det finns garanterat saker som inte är helt nödvändiga. Ditt framtida jag kommer garanterat att tacka dig för det du gör idag.

Fler nyheter