Låt en glasmästare göra jobbet

18 maj 2020
jonas olsson

Önskar du glasa in din balkong eller din veranda? Kanske har du ett gammalt sekelskifteshus som behöver nya fönster, men i tidsenlig och traditionell stil? Då ska du vända dig till en glasmästare. De är ju trots allt just precis det – mästare på glas. Glasmästeri är ett yrke med gamla anor och en stark hantverkstradition. En riktigt duktig och professionell glasmästare utför yrket med stor finess, kompetens och en känsla för de så viktiga detaljerna. Förutom inglasning och hjälp med specialdesignade fönster, kan en glasmästare också stå till tjänst med allt som rör renovering, lagning, bygg och målning kring fönster – på såväl privatbostäder som större kommersiella fastigheter. 

 

Vem kan bli glasmästare?

Ett yrke som glasmästare passar dig som tycker om att arbeta med kroppen och händerna, som uppskattar en varierande arbetsmiljö och som har ett intresse av både glas som material, och glasmästeri som hantverk. För att bli glasmästare kan du antingen välja en gymnasial inriktning för yrket, den finns på en del skolor runtom i landet. Men det går också att utbilda sig efter avslutat gymnasium, antingen via Komvux eller vid så kallade YH-utbildningar. I en adekvat glasmästareutbildning varvas teori med praktik, för att du ska få lära dig som mycket som möjligt och kunna vara väl förberedd för jobbet när det sedan blir dags.

 

 

Så hittar du en duktig glasmästare

Glasmästerier finns det gott om i Sverige, varför du har goda möjligheter att lyckas få tag på en glasmästare när du behöver en – oavsett om du bor i Kiruna i norr, Ystad i söder eller någonstans däremellan. Är du t ex i behov av en riktigt proffsig och skicklig glasmästare i Örebro? Då kan du surfa in på https://www.dinglasmastare.se/. Företaget Din Glasmästare i Örebro har lång erfarenhet, rätt kompetens och precis den yrkesskicklighet som krävs för ett glasmästeri i världsklass.

Fler nyheter