Låt pälsklingen transporteras i en bekväm hundbur

02 mars 2021
jonas olsson

För alla familjer som har lyckan att kunna ha husdjur är dessa som en älskad familjemedlem. Så väl som vi människor ska sitta säkert när vi färdas i bilen är det viktigt att pälsklingarna också färdas säkert. Dessutom underlättar det om hunden inte hoppar runt i bilen under färd. 

Av den anledningen har de flesta en hundbur för transport bak i bagaget under färd. Där känner sig hunden förhoppningsvis trygg och har lagom med plats för att inte vara orolig eller obekväm under färden. Har du en trygghetssökande hund kan det vara bra att den får ha en filt eller ett gosedjur med sig in i sin bur.

 

Olika burar för olika stora djur

Naturligtvis finns det en mängd olika typer av hundburar för transport så väl som olika storlekar beroende på vilken storlek det är på hunden. Vilken bur din hund behöver tar du enkelt reda på via webben eller genom att fråga på en djuraffär. 

Utöver storlek på din hund behöver du givetvis även kolla vilken bur som får plats i er bil samt vilken prisklass som passar för just er. Har du en mindre hund kan den resa i en mindre bur och kanske även i en väska som du kan ta med dig när du är ute och går eller reser kollektivt. 

 

Att resa på andra vis

Ibland vill du ta med dig din hund på andra resor än i bilen. Det kan behövas en speciell cykelkorg som en mindre hund kan resa i eller som sagt en väska för transport via promenad eller när du reser kollektivt. Det finns även säkerhetsbälten anpassade för hundar om din djurvän hellre sitter med i bilen än reser bak i bagaget där den kan ligga i sin bur. Välj den säkerhetsåtgärd som passar dig och din hund allra bäst.

Fler nyheter