Många typer av lyftkran

21 november 2019
Lily Hansen
Många typer av lyftkran

I Stockholm precis som i alla andra städer ser man ofta höga lyftkranar vid stora husbyggen. De kallas tornkranar. Bygger man på höjden, behövs det också en kran som når högt. Lyftkranar i Stockholm har alltid varit en välkänd syn. Men det finns många typer av lyftkran. Behöver du lyfta något ska du anlita ett företag med just denna specialkompetens. Hyr en kran, så får du maskinisten på köpet, för de dagar du behöver lyfthjälp. Länktips: https://havator.se/

 

 

Mobilkranar är vanliga

 

För det mesta bygger vi inte höghus, utan det är annat som ska lyftas. Det kan vara husdelar, väggar, cementrör eller något annat. Det vanligaste är att man använder en mobilkran, som sitter fast på ett fordon. Därför kan den röra sig ganska obehindrat över den aktuella markytan. Mobilkranen har en teleskopisk bom, som går att skjuta ut till önskad längd. Det gör att man kan lyfta föremål en bit bort från själva kranen. Bommen sköter man med hjälp av hydraulik. Dessa kranar är också mycket starka, och brukar ha fyrhjulsdrift, så de är terränggående. De kan lätt lyfta en bil som har kört av vägen. Räddningsuppdrag är vanliga.

 

Kranar genom tiderna

 

Det finns bevis för att det har funnits antika lyftkranar, och man har även återskapat en modell av en sådan. I alla tider har man byggt och konstruerat, och utvecklingen har lett fram till en mängd olika sorters kranar som används idag. Det finns containerkranar, pontonkranar och många andra typer, som kan lyfta riktigt tungt. När du anlitar ett kranföretag, är det oftast en mobilkran du behöver, och det finns depåer runt om i Sverige, så du har alla chanser att snabbt få tillgång till en lyftkran. Maskinisten har lång vana vid alla sorters lyftjobb, och kan arbeta kunnigt och effektivt. Tveka inte, utan kontakta ett kranföretag med alla dina uppdrag.

Fler nyheter