När kan man använda sig av akupunktur

14 maj 2020
jonas olsson

Akupunktur sägs fungera mot stress och sömnsvårigheter men så även mot allergi, smärta, besvär med huden och mycket mer. Men det är inte helt klarlagt vad det är som händer i kroppen när vi utsätts för akupunktur, men många säger sig bli klart hjälpta av det. Man använder sig främst av akupunktur när det gäller smärta i muskler och leder. Många studier visar på att det fungerar vid den typen av problem men när det gäller andra områden så är det inte lika säkerställt hur väl det verkligen funkar. Letar du efter någon som kan utföra akupunktur i Stockholm? Kika online så kommer du hitta någon där som erbjuder detta. 

 

Hur fungerar akupunktur?

Om man ska genomgå en behandling av akupunktur får man för det första vara beredd på att det kommer vara nålar inblandat. Man kanske inte ska ha en fobi för nålar om man ska prova på just akupunktur. Nålarna är mycket tunna och självklart sterila. De placeras i vävnader och muskler på det området som man har svårigheter med. Sedan snurrar man på dessa nålar för att stimulera vävnaden. Detta kan göra lite ont men de flesta tycker det går över snabbt. Man kan även känna av en pirrande känsla eller en känsla av värme eller kyla.

 

 

Inte alla som får göra denna typ av behandling

Akupunktur kan utföras av till exempel en läkare, tandläkare eller barnmorska. Alltså av någon med legitimerat yrke.  Men först måste de så klart genomgå en utbildning för detta, även om de har en legitimation för sitt yrke. Arbetar man inte inom något av dessa yrken men ändå har en utbildning för att få utföra akupunktur, så kan man aldrig veta hur bra kvaliteten är på dessa behandlingar. Så det bästa är att boka in sig hos någon som kan och som arbetar inom sjukvården.

Fler nyheter