Nya trenden scalp micropigmentation

28 april 2021
william eriksson

Kampen mot tunnhårighet och håravfall har följt mänsklighetens historia. Från originella peruker till tupéer och avancerade behandlingar. Scalp micropigmentation är ett helt nytt sätt att effektivt bekämpa tunnhårighet och kala fläckar.

Metoden kallas även SMP och går enkelt förklarat ut på att pigmentera hårbotten med 3-D teknik. På så sätt stimuleras hårstrån. Det ser naturligt ut och ingreppet kan liknas vid tatuering av hårbotten. Det är absolut inte en traditionell tatuering.

Till skillnad mot tatueringar kommer du inte få ett bleknande resultat som övergår i grönt eller grått. Färgerna som används är av helt annan typ och ser naturtroget ut. För dig som är helt kal kan du få effekt så det ser ut som du har stubb. Ett diskret val som passar många.

 

 

Tunnhårig eller kala fläckar?

Vara tunnhårig så hjässan syns kan påverka självförtroendet. En del väljer att färga hårbotten med hårfärg. Resultatet kan se lite konstgjort ut. En scalp micropigmentation bidrar till att det ser ut som ditt naturliga hår. På så sätt kan du känna dig mer självsäker och mer ditt bästa jag.

Behandlaren kommer att välja färg omsorgsfullt och göra en gedigen analys för att du ska få ett naturligt resultat. Du kommer märka stor skillnad redan efter första behandlingen. Beroende på hur tunnhårig du är kan det behövas flera behandlingar för bästa resultat.

Micropigmentering passar dig som inte har så stora kala fläckar. Annars kan det vara svårt att få ett naturtroget resultat. En professionell salong kommer hjälpa dig att hitta rätt lösning. Så tveka inte att kontakta en salong för råd och tips.

Då man använder nålar kan det kännas men du kan få bedövning. De allra flesta upplever inte några större obehag. Tänk på att välja en klinik som har erfarenhet så du slipper biverkningar eller resultat som påminner om en vanlig tatuering.

Fler nyheter