Ordna med en trygg däckförvaring i Stockholm

11 november 2020
Cecilia Olsson

Det är mycket viktigt att ha bra däck på sin bil som presterar optimalt utefter säsong. Vinterdäck ska ha ett bra mönsterdjup och gärna dubbar medans sommardäcken inte ska ha ett lika djupgående mönster men det är fortfarande viktigt att de kan prestera bra. För att däcken ska kunna hålla hög kvalitet så krävs det bland annat att de förvaras på rätt sätt.

Förberedelser inför förvaring

Innan däcken ska placeras i förvaring så bör de rengöras med lite tvättmedel, vatten och en däckborste. Du ska även rengöra fälgarna om du förvarar däcken monterade på dem. Se till att de är helt torra innan du stoppar dem en och en i lufttäta påsar som du tömmer på luft och tejpar igen. En lufttät miljö minskar mängden olja som avdunstar från gummisammansättningen. 

Hur däcken ska förvaras

Något av det viktigaste är att inte förvara däcken i direkt solljus eftersom UV-strålar och solvärme kan orsaka skador på gummit. Det bästa för däcken är om de förvaras på en sval, torr och någorlunda ventilerad plats. De behöver stadig temperatur och jämn luftfuktighet eftersom varierande temperatur, kondens och luftfuktighet inte är bra för däckens hållbarhet. 

Undvik kontakt med kemikalier

Det är också viktigt att se till att däcken inte kommer i kontakt med kemikalier, till exempel ozon som är särskilt skadligt för däck. Ozon kan genereras ur exempelvis generatorer och kompressorer. Även lösningsmedel, bränslen och smörjningsmedel har negativ påverkan på däck.

Lämna in däcken på en bra plats

För att säkerställa att däcken förvaras på rätt sätt så kan det vara bra att lämna in däcken till förvaring på en verkstad, det underlättar dessutom om du vill ha hjälp med däckbytet nästa gång det är dags. För trygg däckförvaring i Stockholm kan du kontakta Farsta Däckcenter, i deras däckhotell förvaras däcken säkert och de erbjuder även smidigt däckbyte vid behov.

Fler nyheter