Reparera din kropp med prp

09 april 2020
jonas olsson
Reparera din kropp med prp

Anti-aging är ständigt på modet och idag går det att välja en mängd olika behandlingar för att fräscha upp sitt utseende och motverka håravfall och synliga ålderstecken. Krämer, serum och oljor för huden är en miljonindustri men tyvärr inte särskilt effektivt med tanke på kostnad och den tid du behöver lägga ned på att smörja dig varje morgon och kväll. Här väljer allt fler istället att gå till en professionell klinik för att få bukt med sina problem en gång för alla. En av dessa behandlingar som blivit väldigt populär är prp behandling.

 

Vad är prp?

Prp står för platelet rich plasma och är ett sätt att stimulera cellförnyelse på olika ställen i kroppen där det behövs. Blodplasma tas från ett ställe på din kropp, genomgår en aktivering och injiceras sedan på ditt problemområde. Detta skapar en läkningsprocess vilket gör att kroppen reparerar sig själv. Celler och hårsäckar förnyar och föryngrar sig själva och resultatet är en yngre hy och tätare hårväxt. Detta gör att en stor marknad för prp finns inom kosmetiken. Både kvinnor och män använder metoden vid oönskat håravfall och hudbesvär som rynkor, ärr, solskador och acne. Det finns dock fler användningsområden för denna behandling som råder bot på en mängd kroppsliga besvär.

 

 

Beprövad metod för hela kroppen

Även om metoden verkar ny så användes den första gången redan 1987, då inom hjärtkirurgi. Idag används den också inom ett flertal områden där förnyelse av celler behövs, till exempel inom ortopedi och idrottsmedicin för att behandla artros och skador på leder. Det är alltså inte bara en skönhetsbehandling utan prp hjälper också människor att bli av med smärta, värk och stelhet. Eftersom cellerna som används är kroppsegna så är det en helt naturlig metod och framför allt ett utav de mest effektiva sätten att bekämpa åldrande för hela kroppen.

Fler nyheter