Smart städning

31 oktober 2019
Cecilia Olsson
Smart städning

Att anlita en städfirma för att hjälpa till hemma är en väldigt bra investering som man vinner på i längden. Visst blir det en extra utgift men tiden du vinner på att slippa göra jobbet själv kan vara värd så mycket mer. Vare sig du anlitar en städfirma eller ej så finns det saker man kan tänka på för att underlätta antingen för dig själv eller för den du lejer in. 

Lev lite mer minimalistiskt. Det kan för många låta trist att leva minimalistiskt men man behöver inte göra det fullt ut. Att ha mindre saker ger ett mer rofyllt intryck och kan göra det lättare att slappna av gentemot ett rum fyllt av saker. Det är även bra både för miljön och plånboken att tänka efter om man verkligen behöver den där möbeln eller prylen innan man köper den.

Införskaffa ”städsmarta” möbler. Möbler med höga ben är bra så att man lätt kommer åt under dom med dammsugare och mopp. Även möbler som går hela vägen ner till golvet eller upp till taket är bra för att hålla dammet borta. En annan sak som kan vara bra att tänka på när man köper nya möbler är att vita eller väldigt ljusa ytor döljer damm bättre än svarta eller mörka möbler.  Däremot så syns fläckar tydligare på ljusa. Tänk också på att om man köper möbler med tyg så är det bra om det är överdrag som går att ta bort och tvätta. 

Använd dig av smart förvaring. Lösa prylar samlar damm, därför är det bra att förvara saker som inte ska stå framme i lådor med lock, garderober eller skåp.

Tänk också på att städa minst en gång i veckan, du behöver inte storstäda men att damma, städa toaletten och ta golven är bra att göra regelbundet för att det ska gå så smidigt som möjligt. Som sagt om du inte vill lägga tiden på det själv så finns det firmor att anlita, exempelvis på https://enrenarevardag.se/

Fler nyheter