Solcellslyktor skapar magi i trädgården

15 december 2021
Cecilia Olsson

editorial

Även om man inte spenderar i närheten av så mycket tid i trädgården nu när vintern är här som man gör under sommaren så kan det fortfarande vara värt att se till så att den ser mysig ut när man tittar ut genom fönstret eller går förbi på gatan. Något som verkligen kan skapa en mysig och vacker atmosfär är lyktor. Förutom att de ser väldigt bra ut där de hänger eller står så kan de även passa på väldigt många ställen i trädgården. 

Med solcellslyktor får man en fin och flexibel belysning

Använder man sig dessutom av solcellsdrivna lyktor i trädgården så kan man få ut ännu mer av sin belysning. För det första så kan man flytta runt lyktorna precis som man vill i trädgården eftersom de inte kräver ström och därmed inte heller sitter fast i en sladd eller kabel. En annan stor fördel med solcellsdrivna lampor i trädgården är att de kan lysa hur länge som helst utan att man behöver få dåligt samvete gentemot miljön, detta eftersom lamporna drivs av solens strålar.

image

Något som leder oss in på fördel nummer tre, vilket är att eftersom lyktorna drivs av solens strålar så är driften därmed helt gratis. Visst kan det vara så att lyktorna inte lyser lika många timmar under vintern som de kan göra under sommaren, men eftersom det endast handlar om dekorativ belysning så kanske man kan leva med att de inte ständigt lyser då man trots allt gör miljön en tjänst genom att inte förbruka en massa ström.

Solcellslampor som passar i de flesta trädgårdar

Hos SolarCamp hittar man ett brett utbud av solcellslyktor i olika varianter. Där finns bland annat olika lyktor som antingen placeras på ett bord, räcke, altangolv eller dylikt samt lyktor som kan hängas upp i krokar eller träd. Det kan vara ett sortiment värt att titta på om man vill ha vacker belysning utan onödig energiförbrukning. 

Fler nyheter