Stora omrörare i Stockholm

27 april 2021
jonas olsson

Det är inte precis en liten slev man använder när man ska röra om i stora grytor för industriellt bruk. Det krävs rejäla omrörare i god kvalitet, och dessa hittar du hos speciella företag som säljer utrustning och som också har service för sina kunder. Omrörare i Stockholm finns i olika modeller.

När du gör en pannkakssmet hemma och har rört om i bunken, kommer mjölet att sjunka till botten. Varje gång du ska hälla på ny smet rör du om lite i bunken för att få vätskan homogen, det vill säga att allt är ordentligt och enhetligt blandat. Stora omrörare gör den här manövern men i så mycket större skala.

Tråg och stora kärl

En pannkakssmet är ju ändå ganska lättflytande, men i en livsmedelsindustri finns det blandningar med olika viskositet. Vissa blandningar är som sirap, andra som grädde, och det krävs olika sorters omrörare som passar till de stora kärl där maten ska blandas. När produkten sedan ska förpackas får ju inte allt mjöl vara kvar i botten på tunnan, så det är viktigt att ha en homogen produkt som ska levereras ut till kunder.

Rostfritt stål är det oftast som gäller i livsmedelsmiljöer. Det är bäst att köpa omrörare i en rejäl kvalitet, för de används hela tiden och alla utrustningsdelar bör vara EU-godkända. Kontakta en leverantör som har ett utbud med hög kvalitet och som dessutom är inriktade på snabb och pålitlig service.

Omrörare, pumpar och service

Det är skönt att ha en allround leverantör, så att man slipper ringa runt till flera olika för att få tag på originaldelar och för att få service på olika fabrikat av pumpar och annan utrustning. När man vill köpa ny utrustning finns där också mycket att välja på, och man kan även få tips och råd från en leverantör som är expert i branschen.

Fler nyheter