Ta hand om kroppens skalskydd

25 augusti 2020
Lily Hansen

Man kan tala om kroppens skalskydd när man pratar om huden. Om huden har sår och revor är skalskyddet inte intakt och bakterier kommer lättare in i kroppen. Tänk på hur ett sår kan bli infekterat. Att ta hand om sitt skalskydd utöver att se till att inte bli skadad är att ge huden de bästa förutsättningar.

Inte låta huden torka ut. Ge huden näring, fukt och rengöra den varsamt. En frisk, spänstig och mjuk hud är mer motståndskraftig mot ålderstecken. Vill du reducera fina linjer och rynkor finns det många produkter inom hudvård som hjälper dig på traven.

 

Produkter för din hud

För att underhålla huden finns det en mängd produkter, säkert har du redan några favoriter. Produkter som är anpassade till olika hudtyper, olika delar av huden och olika årstider. Har du känslig hud, vistas du mycket i solen, har du problemhy? Vill du hitta produkter för din hud och hela din kropp?

Kolla till exempel på sephora.se och botanisera bland utbudet. Du hittar allt för din hudvård, från ansiktsmasker till fotkräm. För visst är det skönt att ha allt på ett ställe, och kunna beställa allt man behöver på en gång. Utbudet av hudvårdsprodukter online är stort, det finns något för alla.

 

 

Rengöring, peeling och fukt

Basen i all hudvård är noggrann rengöring och återfuktning. Men olika delar av huden behöver olika vård. Fötternas härdiga hud är en helt annan än den tunna huden runt ögonen. Se till att använda rätt produkt för rätt hudtyp. Ansiktet är kanske den känsligaste delen av kroppens hudkostym.

För ansiktet finns det också flest produkter. Har du ännu inte hittat dina favoriter kan du prova dig fram. En rengöringslotion, en skön ansiktsmask, ögonkräm och en ansiktskräm är en bra start. Ta hand om skalskyddet och din hud kommer att tacka dig.

Fler nyheter