Ta hjälp av en däckverkstad då sommardäcken ska på

27 februari 2020
jonas olsson
Ta hjälp av en däckverkstad då sommardäcken ska på

På våren är det många som ser sig om efter en däckverkstad för att byta till sommardäck på bilen. Mellan den 1 december till 31 mars är det däremot däck för snö och is som gäller om man vill ut och köra sin bil. Vinterdäck som de kallas kan vara dubbade eller dubbfria. Visst kan man byta sina däck själv men det är rätt bekvämt att anlita en däckverkstad i stället. De kan även förvara däcken i sitt däckhotell för kommande säsong så att man slipper släpa med dem hem och förvara dem i källaren eller garaget. Försäkra er alltid om att däckhotellet tar fullt ansvar för era däck om de mot förmodan skulle bli stulna så att ni i så fall får ersättning.

 

Däcken tvättas rena innan de placeras på däckhotellet\

Innan man stuvar undan sina vinterdäck gör man bäst i att se till att de är ordentligt rengjorda. Gör man inte detta så kommer både däckens friktionsförmåga och gummi att försämras. Detta kan om det vill sig illa leda till sämre väggrepp och därmed ökad risk för olyckor. En professionell däckverkstad hjälper självfallet till med att också rengöra däcken när man byter dem. Även fälgarna ska tvättas rena då de annars rostar lättare. 

 

 

En däckverkstad vet vilka däck som passar er bil bäst

Däcken blir såklart slitna och man ska vara noga med att regelbundet kontrollera däckens mönsterdjup. Är mönsterdjupet dåligt minskar säkerheten och bilen kan lättare förlora fästet vid våta väglag. Måste man köpa nya däck ska man även ta hänsyn till bilens hastighetsklassning så att man är säker på att däcken klarar bilens maxhastighet. Annars kan säkerheten försämras och olyckor ske. Det kan vara svårt att själva bedöma vilka däck som passar ens bil bäst. Att därför rådfråga exempelvis en däckverkstad stockholm kan vara en bra idé.

Fler nyheter