Ta tag i din stress

12 augusti 2020
patrick pettersson

Så gott som alla blir slutkörda ibland. Då och då är det extra intensivt på jobbet eller i hemmet, och du får mindre vila än vad du egentligen behöver. Det är ingen fara om detta pågår under en kortare period. Människokroppen är rustad för att utstå stress, det är en överlevnadsmekanism. Men om du går länge med stresspåslag i kroppen utan att återhämta dig så kommer du få problem.

Trötthet, magont, torr hud, koncentrationssvårigheter och svårt att minnas är vanligt när du är under stress. Då är det viktigt att stötta kroppen och ta tag i orsaken till din överbelastning.

Kosttillskott kan hjälpa

Det är binjurarna som producerar dina stresshormoner adrenalin och kortisol. Om du har gått med stresspåslag i kroppen under en längre period så kan produktionen av dessa hormoner minska. Det är egentligen hjärnan som försöker tala om för kroppen att du är ute på hal is och skruvar ner organens förmåga att hålla detta höga tempo. Då kan du prova ett tillskott som till exempel

Adrenal. Det innehåller binjureextrakt från nötdjur och kan ge dig den extra kraft du behöver för att orka ta tag i orsaken till din stress. Adrenal hittar du här: http://www.halsopreparat.se/adrenal-thyroid-lakesvamp/category/25835940017

Inre och yttre stress

En del personer tänker att stress är lika med mycket att göra. Men många glömmer att stress också kan vara att ha för lite att göra. Är du understimulerad får du för lite av dina belöningshormoner, och en låg nivå av dessa i hjärnan skapar stressreaktioner i kroppen. Samma sak händer vid oro. När du oroar dig över pengar, sjukdom, familj och framtid så läser hjärnan av detta som fara och en stressreaktion sker.

Så döm dig inte för hårt om du tänker att du inte borde känna dig så trött. Stress är så mycket mer än att ha en fulltecknad kalender.

 

Fler nyheter