Vad ska du tänka på inför invaliditetsintyg?

29 september 2021
jonas olsson

Har du varit med om en skada och behöver skaffa ett invaliditetsintyg? Då ska du fortsätta läsa här. Det första du ska tänka på är att hitta en riktigt bra klinik. Det är dem som skapar ditt invaliditetsintyg åt dig. Träffa en läkare som tar sig den tiden du behöver för att undersöka dig och göra vad den ska. Kontakta en klinik och välj ut en som känns rätt. Se även till att de är duktiga på det som de gör. 

Endast en läkare som får hålla på med medicinsk rådgivning ska skriva Invaliditetsintyg. Oftast är detta de som har arbetat som läkare under en lång tid. De gör en undersökning av dig för att utvärdera skadan. Undersökningen tar olika lång tid. Det beror helt på hur stor skada du har. 

Det kostar även att få ett invaliditetsintyg. Vad det kostar beror på hur lång tid det tar. Oftast ligger priset runt 2000 kronor. Är du försäkrad är detta ofta något som försäkringen täcker. 

 

woman standing near person in wheelchair near green grass field

 

Vikten av att välja rätt 

Det finns idag kliniker som erbjuder att skriva ett intyg utan att ha träffat dig. Detta är helt fel och inget man ska gå med på. Kliniken du går till ska som sagt ha tid att ta hand om dig och göra en undersökning av din skada. Du kan annars få problem med försäkringskassan, vilket inte är något man vill ha. Ett tydligt intyg är det som man vill kunna lämna in. 

Hur mycket du kan få i ersättning från försäkringskassan är väldigt olika. Det beror helt på hur stor skadan är, hur mycket du blir påverkad till vardags och såklart i ditt arbetsliv. Det enda sättet du kan påverka är genom att ta fram ett bra invaliditetsintyg. Med rätt klinik kommer du ha ett välskrivet intyg där dina problem framkommer tydligt. 

Fler nyheter