Vägmarkeringar förbättrar säkerheten

22 juli 2021
Lily Hansen

En väg utan vägmarkeringar blir både svår och mer riskabel att köra på, särskilt under nattetid då det blir svårt att se hur vägen svänger och var den svarta asfalten tar slut. Vita vägmarkeringar är nödvändiga för att visa trafikanter var vägen går, men också för att informera och varna. Det är exempelvis vanligt med vägmarkeringar som talar om att man befinner sig utanför en skola så att man blir mer uppmärksam och sänker farten, men också som visar tydligt var cykelvägen går etc.

Användningsområdet för vägmarkeringar är stort. De underlättar framkomligheten för människor och trafikanter vid alla typer av terminaler, som exempelvis buss- och flygplatsterminaler. De är också nödvändiga för att man ska kunna nyttja en parkeringsplats på bästa sätt och hålla ordning på bilarna. Vägmarkeringarna visar också in- och utfart och gör parkeringen mer säker för alla. På en arbetsplats inom logistik eller industriområde är tydliga vägmarkeringar viktiga för att motverka arbetsplatsolyckor. Som bonus fungerar framkomligheten bättre och produktiviteten ökar.

 

Allt från basketplan till parkeringsrutor

Man kan beställa vägmarkeringar både som privatperson, förening, fastighetsägare och företag. Kanske vill man göra en kundparkering och även placera dit företagets logotyp i asfalten? Eller göra en egen basketplan på innergården med tydliga linjer? Det går att göra allt från vädertåliga linjer och parkeringsrutor till siffror och logotyper. Men också temporära markeringar, fräsning och räfflor, och vägmarkeringar i olika färger. 

Kvalitetscertifierade vägmarkeringar som tål väder och vind

Det finns flera olika företag som utför vägmarkeringar och priserna kan variera. Därför kan det vara bra att ta in offerter från några olika företag specialiserade på vägmarkeringar innan man bestämmer sig. Det kan vara bra att även titta på referenser från tidigare uppdragsgivare och kunder. Men vill man ha markeringar som håller och som klarar olika typer av väder ska förstaget man anlitar vara kvalitetscertifierat. 

Fler nyheter