Vill du säkra upp din verksamhet med ett företagslarm?

09 juni 2022
jonas olsson

editorial

Ett eget företag kan innebära mycket att hålla reda på. Du ska kunna känna dig trygg när du lämnar lokalen för dagen. Dina förväntningar är att samma syn ska möta dig dagen därpå. Men ibland blir det inte så.

Det blir allt vanligare att företag drabbas av inbrott, blir utsatta för skadegörelse eller att det sker butiksstölder. Men det går att minimera risken genom att skrämma bort tjuvarna med företagslarm. Du kan själv styra det via en app som är uppkopplad till Sveriges största bevakningsföretag. Dygnet runt, alla dagar i veckan.

 

Larm till alla typer av företag

Ett företag som har denna typ av tjänst är till exempel Safeguard. Har du funderingar över vad som är bäst för ditt företag och din lokal erbjuder säkerhetsföretagen ofta en kostnadsfri rådgivning på plats hos dig. Där går ni tillsammans igenom säkerhetsbehovet och de ger förslag på åtgärder som passar er lokal och era försäkringskrav. Detta beroende på vilken verksamhet du driver. Ditt försäkringsbolag kan ha olika krav för larmklasser för att försäkringen ska gälla.

Kunderna erbjuds smidiga säkerhetslösningar som är lätta att hantera för dem med tillgång till lokalerna. Däremot ska det göras svårare för inkräktare att ta sig in. Det går att kombinera företagslarmet med kameraövervakning vilket gör att du har full kontroll över vad som händer i dina lokaler.

 

alarm

 

Vid larm

Företagslarm kan utlösas via rörelsedetektorer, fotodetektorer och magnetkontakt. En väktare åker alltid ut vid ett larm och skulle det krävas polis eller räddningstjänst sker kontakten direkt från larmcentralen. Där finns specialutbildad personal, tillgänglig dygnet runt. Med lång erfarenhet av att tolka och verifiera larmsignaler analyserar de snabbt situationen och vidtar rätt åtgärder.

Vid inbrott och då tjuven smiter från platsen kan eventuell flyktväg lokaliseras vid kameraövervakning. Det kan ge försprång vid kontakt med polis. Du kan även följa direkt vad som händer.

Fler nyheter