Visa ditt största hjärta inför bröllopsfotografen

25 mars 2021
Mikael Barani

Har du någonsin kramat om dig själv och berättat för dig själv hur mycket du älskar dig?

Aldrig? Då är det kanske på tiden att du faktiskt visar dig själv lite uppskattning – för relationen till oss själva är den viktigaste som vi har här i livet. Den ligger till grund för allan andra förhållanden med människorna som vi har omkring oss.

Att omfamna jaget

För vi kan aldrig älska någon annan mer än vi älskar oss själva. Likaså kan vi aldrig acceptera sidor hos oss själva som vi inte redan har accepterat i oss själva. Det är lustigt hur denna rätt grundläggande sak har kommit i skymundan – att om vi inte älskar oss själva, hur kan vi då verkligen älska någon annan?

Nu kommer det kanske att kännas konstigt första gången som du sätter dig ned för att ge dig själv lite TLC – Tender Loving Care. Men med tiden kommer du märka att det kommer att bli helt normalt.

För, med handen på hjärtat, du har väl inte några problem att göra det motsatta: Att kritisera och banna dig själv, ofta dag ut och dag in, för små, små misstag.

Fråga också dig själv: Den dagen du och din käresta står framför en bröllopsfotograf och förbereder er för att gå in i kyrkan, vill du då inte ge av hela dig själv till din älskade. Det innebär både de sidor av dig själv som är helt fantastiska och de som du kanske inte är lika förtjust i själv.

För det är först när vi älskar oss själva helt och hållet, med styrkor och brister, som vi också kan älska vår bättre hälft av hela vårt hjärta.

Alltså: Sätt dig ned och låtsas som att du vill ösa kärlek på någon som du tycker om. Fast istället för att säga ”du” säger du ”jag”. Vem vet? Kanske kommer detta att leda till små vardagsmirakel i ditt liv.

Fler nyheter